April 30, 2025
Trending News

Why did the atomic bomb dropped on Hiroshima leave shadows of people on the sidewalks?

  • April 29, 2024
  • 0

Christopher Nolan’s Oscar-winning biopic “Oppenheimer” Public interest in the historic race to develop atomic weapons has been revived. However, although the film describes J. Robert Oppenheimer’s troubled conscience


Christopher Nolan’s Oscar-winning biopic “Oppenheimer” Public interest in the historic race to develop atomic weapons has been revived. However, although the film describes J. Robert Oppenheimer’s troubled conscience and his fear of impending nuclear war, it does not show the direct consequences of the bombs dropped on Hiroshima and Nagasaki. But horrific evidence could be seen on the streets of the two affected cities.


In Hiroshima and Nagasaki, Japan’s two largest cities, black shadows of objects such as people and bicycles were found scattered on sidewalks and buildings after the atomic explosions that hit both cities on August 6 and 9, 1945, respectively. It’s hard to fathom that these shadows probably cover each person’s final moments, like the ashy tides of ancient volcano victims preserved in Pompeii. So how did these shadows appear?

D., curator emeritus of the National Museum of Nuclear Science and History in Albuquerque, New Mexico, and professor emeritus of radiology at the University of New Mexico School of Medicine. According to Michael Hartshorne, intense light and heat are emitted every time a bomb explodes. from the breaking point. Objects and people in its path were absorbing light and energy, blocking the objects behind. The ambient light bleached the concrete or stone around the “shadow”.

In other words, these eerie shadows actually looked like what a sidewalk or building would look like before a nuclear explosion. Only the rest of the surfaces were painted white, causing the regularly painted area to appear as a dark shadow.

Works at Partition

The intense energy released during an atomic explosion is the result of a nuclear explosion. section. Fission occurs when a neutron hits the nucleus of a heavy atom, such as an isotope, according to the Atomic Heritage Foundation, a nonprofit based in Washington, DC. uranium-235 or plutonium-239. (An isotope is an element with different numbers of neutrons in its atom). nucleus.) During the collision, the nucleus of the element breaks into pieces and a large amount of energy is released. The initial collision starts a chain reaction that continues until all the starting material is consumed.

“The chain reaction follows an exponential growth pattern that lasts about a millisecond,” said Alex Wellerstein, an assistant professor of science and technology at Stevens Institute of Technology in New Jersey. “This reaction splits a trillion, trillion atoms in the time it takes before the reaction stops.”

[1945saldırılarındakullanılanatomsilahlarıuranyum-235veplütonyum-239ilebesleniyorduvemuazzammiktardaısıveçokkısadalgaboyundagamaradyasyonuaçığaçıkarıyordu

Enerji, uzun dalgalar da dahil olmak üzere çeşitli uzunluklarda foton dalgaları şeklinde akar. Radyo dalgalarıve kısa dalga boyu röntgen Ve Gama ışınları. Uzun ve kısa dalgaların arasında, gözlerimizin renk olarak algıladığı enerjiyi içeren görünür dalgalar bulunur. Bununla birlikte, daha uzun dalga boylarına sahip enerjinin aksine, Columbia Üniversitesi’ne göre gama radyasyonu insan vücudu için yıkıcıdır çünkü giysi ve deriden geçerek iyonizasyona veya doku ve DNA’ya zarar veren elektron kaybına neden olabilir.

Real Clear Science’ın raporuna göre, atom bombaları tarafından salınan gama ışınları da 10.000 Fahrenheit (5.538 santigrat derece) dereceye ulaşabilen ısı enerjisi olarak salınıyor. Enerji bisiklet veya insan gibi bir nesneye çarptığında enerji emiliyor, yoldaki nesneler korunuyor ve gölgenin dışında beyazlatma etkisi yaratılıyor.

Aslında, başlangıçta muhtemelen çok sayıda gölge vardı, ancak Hartshorne, WordsSideKick.com’a “gölgelerin çoğu, sonraki patlama dalgaları ve ısı tarafından yok edilmiş olurdu” dedi.

Ağustos 1945’te nükleer bombanın patlamasından sonra Hiroşima’daki bir bankanın merdivenlerinde bir insan gölgesi. (Resim kredisi: Evrensel Tarih Arşivleri/Getty Images aracılığıyla Universal Images Group)

Şişman adam ve küçük çocuk

6 Ağustos 1945’te “Küçük Çocuk” lakaplı atom bombası, Japonya’nın yedinci büyük şehri Hiroşima’nın 1.900 fit (580 metre) yukarısında patladı. Dünya Nükleer Birliği’ne göre patlama, 16.000 ton (14.500 metrik ton) TNT’nin patlamasına eşdeğerdi ve bu, termal enerjinin şehrin içinden geçmesine neden oldu. Artçı sarsıntı şehrin 5 mil karesini (13 kilometrekare) yerle bir etti. Hiroşima nüfusunun neredeyse dörtte biri anında öldü. Diğer dörtte biri ise sonraki aylarda radyasyon zehirlenmesi ve kanserin etkilerinden öldü.

Bu patlamadan üç gün sonra ABD, Şişman Adam lakaplı ikinci atom bombasını Hiroşima’nın yaklaşık 300 km kuzeydoğusundaki Nagazaki şehrinin üzerinde patlattı. Plütonyum 239 bombası, şehir genelinde benzer yıkıma ve ölüme neden olan 21.000 tonluk (19.000 metrik ton) bir patlamaya neden oldu.

İmparator Hirohito, 15 Ağustos’ta Japonya’nın teslim olduğunu duyurdu ve 2 Eylül 1945’te Pasifik Savaşı’ndaki düşmanlıkları sona erdiren ve II. Dünya Savaşı’nı sona erdiren resmi bildiriyi imzaladı.

Bu boru hattındaki vinç gibi bazı nesneler de çevrelerindeki bazı kısımları nükleer radyasyondan koruduktan sonra yüzeylerde gölgeler bıraktı (Resim kredisi: Getty Images).

Hafıza

Savaş sırasında Amerika Birleşik Devletleri, askeri önemleri ve önceki bombalamalara karşı göreceli güvenlikleri nedeniyle her iki Japon şehrini de hedef aldı; Şehirler baskınlardan büyük ölçüde etkilenmediğinden, atom silahlarının geliştirilmesi ve kullanımına ilişkin çevrimiçi belge deposu olan Atom Arşivi’ne göre, atom bombalarının neden olduğu hasar kolaylıkla ölçülebilir.

Zamanla, her bombanın yaydığı radyasyonun uzun vadeli etkileri, bombanın kullanımıyla ilgili önemli soruları gündeme getirdi. Taşa oyulmuş gölgelerin çoğu, rüzgar ve su nedeniyle hava koşulları ve erozyon nedeniyle kaybolmuştur. Gelecek nesillerin bu olayları yansıtması için çeşitli nükleer gölgeler kaldırılarak Hiroşima Barış Anıtı Müzesi’nde saklandı.

Wellerstein, WordsSideKick.com’a “Nükleer silah kullanmanın sonuçlarını hatırlamanın çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi. “Bu silahları kitle imha silahları olarak değil, devlet yönetiminin araçları olarak görmek çok kolaydır. Nükleer gölgeler, insanın kullanım maliyetini güçlü bir şekilde hatırlatıyor [атомної зброї]”.

Source: Port Altele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Exit mobile version